استیو جابز، موسس و مغز نابغه اختراعاتی چون «آی مک»، «آی تونز»، «آی پد»، آیفون، «آی پاد» پس از نبرد با سرطان لوزالمعده در سن ۵۶ سالگی زندگی را بدرود گفت.
شرکت اپل که این خبر را طی بیانیه ای منتشر کرد، از محل درگذشت جابز چیزی نگفت.
اطلاعیه هیات مدیره شرکت اپل از جمله می گوید، «ما عمیقا متاسفیم که امروز خبر مرگ استیو جابز را اعلام می کنیم. نبوغ، شوق وافر، و انرژی استیو منبع اختراعات بیشماری بوده است که زندگی همه ما را بهبود بخشید و غنی تر ساخت. به صرف وجود استیو، جهان جای بی اندازه بهتری است. بزرگ ترین عشق زندگی اش، همسر او، لورن، و خانواده اش بود. به آنها و همه کسانی که از هدایای خارق العاده استیو تاثیر پذیرفته اند صمیمانه تسلیت می گوئیم.»
استیو جابز چند هفته پس از آنکه از مدیریت اجرایی شرکت اپل استعفا داد، درگذشت. او بعنوان مردی که تکنولوژی را نه فقط برای کارشناسان، بلکه برای جهانیان آسان کرد، شناخته شده است.
شرکت اپل که یکی از با ارزش ترین شرکت های جهان است در دهه ۱۹۹۰ میلادی نزدیک به ورشکستی بود. پیشرفت اپل زمانی شروع شد که این شرکت تمرکز خود را بعنوان یک سازنده کامپیوترهای شخصی به یک شرکت تولید کننده وسائل سمعی و بصری، مانند آی فون و آی پد، تبدیل کرد.
وبسایت شرکت اپل، امروز نوشت، «اَپل نابغه ای خلاق و الهام بخش و جهان یک انسان شگفت انگیز را از دست داد. آن دسته از ما که به اندازه کافی خوش شانس بودیم تا با استیو آشنا و همکار باشیم یک دوست عزیز و معلم الهام دهنده را از دست دادیم. استیو شرکتی را از خود برجای گذاشت که تنها او می توانست بیافریند. روح او برای همیشه اساس و پایه اَپل خواهد بود.»
جابز شرکت کامپیوتری اَپل را در سال ۱۹۷۶ (۱۳۵۵) با یاری دوست دوران کودکی اش، استیو ووزنیاک، در گاراژ خانه اش بنا نهاد. آنها نخستین رایانه شخصی جهان را با نام Apple II از همین گاراژ به بازار فرستادند.
پس از دریافت خبر مرگ استیو، آقای ووزنیاک به شبکه خبری ای بی سی گفت، «من بر آشفته و شوکه شده ام.»